From 25 May 2018 the Regulation (EU) 2016/679 of the European Parliament and of the Council of 27 April 2016 on the protection of natural persons with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data (“GDPR” or “General Data Protection Regulation”) becomes applicable. Thus, we would to inform you about the processing of your personal data and on the rules governing this processing after 25 May 2018. Detailed information can be found in the privacy policy.

Domowe batoniki

Składniki:

½ szklanki płatków owsianych
½ szklani płatków żytnich
Otręby
2-3 łyżki Błonnika Krüger o ulubionym smaku
Wiórki kokosowe
Sezam
Pestki słonecznika
Suszone owoce
Łyżka soku z cytryny
Płynny miód

Wykonanie:

Jak to zrobić? Zmieszaj ulubione płatki i podpraż je na patelni (np. owsiane, żytnie), dodaj błonnik, garść pestek słonecznika, pokrojone suszone owoce, wiórki kokosowe lub sezam. Skrop sokiem z cytryny i dodaj płynny miód — tyle, aby składniki się ładnie połączyły. Całość przełóż do foremki i odstaw do ostygnięcia, a potem pokrój na mniejsze kawałki. Smacznego!

Koktajl Truskawkowy

Składniki:

250 g truskawek
1 szklanka jogurtu naturalnego
½ szklanki mleka
2 łyżeczki błonnika Krüger o smaku truskawkowym
Miód (opcjonalnie)

Wykonanie:

Truskawki, jogurt i mleko łączymy i miksujemy przy pomocy blendera. Dodajemy błonnik. Opcjonalnie dosładzamy koktajl miodem i przelewamy do kubeczków.

Muffinki

Składniki:

Suche:
250 g mąki
¾ szklanki cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka błonnika Krüger

Mokre:
1 szklanka mleka
½ szklanki oleju
2 jajka

Wykonanie:

Składniki suche mieszamy w jednej misce, mokre w drugiej.
Łączymy suche i mokre składniki i kilka razy mieszamy łyżką. Opcjonalnie dodajemy ulubione składniki – orzechy, rodzynki, kakao, wiórki. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki do ¾ wysokości i pieczemy około 20 min w 200°C.
Po upieczeniu i wystygnięciu można udekorować lukrem lub polewą.

Ciasteczka

Składniki:

Kostka masła
250 g cukru
½ kg mąki
4 jaja
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
Otarta skórka z cytryny
Ziarenka z wydrążonej laski wanilii.
2 łyżeczki błonnika Krüger

Wykonanie:

Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy je do lodówki na pół godziny. Następnie wyjmujemy, rozwałkowujemy i wycinamy foremkami ciastka. Ciastka układamy na blasze i wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 10-15 min, aż do uzyskania złotego koloru.
Gdy ostygną możemy udekorować.

Naleśniki z serem, polewą czekoladową i owocami

Składniki:

naleśniki:
2 szkl. mleka
2 jaja
1/2 szkl. cukru (lub mniej)
1/2 szkl. oleju
ok. 2 szklanki mąki

nadzienie:
1/2 kg twarogu
2 żółtka
1/4 szkl. cukru pudru

polewa czekoladowa:
1 kostka masła
1 szklanka cukru
4 łyżki mleka
4 duże łyżeczki kakao (ciemne Krüger)

Wykonanie:

Jaja ucieramy z cukrem i mlekiem, potem dodajemy mąkę, a na końcu olej i odstawiamy na ok. pół godziny. Naleśniki smażymy z obu stron i odkładamy na talerz. Następnie żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy porcjami twaróg, smarujemy naleśniki masą serową i zwijamy w rulon. Składniki polewy podgrzewamy do całkowitego połączenia się. Polewamy każdą porcję i dekorujemy całość ulubionymi owocami.

Pancakes

Składniki:

2 duże jaja
250 ml mleka
3 łyżki oleju
ok. 1,5 szklanki mąki pszennej (może być trochę mniej)
1/3 szklanki cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
3 łyżki ciemnego kakao (Krüger)
1/2 łyżeczki soli

Do dekoracji
Ulubiony Mix FiX Cream, ulubione owoce

Wykonanie:

Wszystkie składniki łączymy i miksujemy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy małe placuszki z obu stron. Gotowe placuszki przekładamy ulubionymi dodatkami.

News

Multivitamin Fresh&Juicy Strawberry and Rhubarb

Sssparkling, refreshing vitamins!