150g mąki
30g kakao ciemnego Krüger
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 szklanka mleka
3 łyżki oleju
1 szczypta soli
Miksujemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cynamon, sól i mleko.
Przygotowaną masę rozprowadzamy w formie do gofrów, którą wcześniej smarujemy olejem. Gotowe gofry możemy podać z bitą śmietaną i owocami.
4 łyżki Kakao ciemnego Krüger
1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej
3 łyżki cukru trzcinowego
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 szklanka mleka roślinnego
4 łyżki oleju
2 łyżki dżemu np. wiśniowego
1 garść ulubionych orzechów
Mieszamy wszystkie składniki w dużym naczyniu. Dodajemy mleko, olej, dżem i ponownie mieszamy. Masę wlewamy na blachę do pieczenia, która jest delikatnie nasmarowana olejem i wstawiamy ją do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-35 minut.
1 łyżka kakao ciemnego Krüger
3 jajka
250g chudego twarogu
250g twarogu
100g jogurtu naturalnego
100g odżywki białkowej lub mąki
kilka kropel aromatu waniliowego/ziarenka z laski wanilii
Wszystkie składniki na warstwę białą (1 jajko, 250g chudego twarogu, 50g jogurtu naturalnego, 50g odżywki białkowej, aromat wanilii) miksujemy, aby wszystko dobrze się połączyło. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. To samo robimy z pozostałymi składnikami przeznaczonymi na masę kakaową i wylewamy na białą warstwę. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Nie otwieramy od razu po wyłączeniu.