Błonnik o smaku morelowym

Szczegóły naszego produktu

Czy wiesz że według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia osoba dorosła powinna spożywać ok. 20 – 40 g błonnika pokarmowego dziennie? Błonnik jabłkowy marki Krüger z linii NATURALNIE! to suplement diety, który został przygotowany z myślą o osobach dbających o prawidłową dietę, które chcą w łatwy sposób dostarczyć sobie błonnika. Nasz błonnik zawiera wysoką zawartość błonnika w produkcie-  ok. 10 g w zalecanej porcji dziennej (36 g produktu). Sposób użycia Błonnika jabłkowego Krüger: Nasz Błonnik to smaczny proszek  o smaku morelowym, który można spożywać na wiele sposobów. Rekomendujemy, aby spożywać go rano, na czczo, ok 30. min przed jedzeniem, popijając co najmniej 1 szklanką napoju.  Zjedz go tak jak lubisz najbardziej- możesz dosypać do jogurtu lub płatków, albo jeśli wolisz do wody lub soku. Nie ma też żadnych przeciwwskazań, aby zastosować go też do innych potraw, np. jako dodatek do ciasta gdy przygotowujesz wypieki, smażysz racuchy czy naleśniki. Bez problemu też możesz spożyć go na sucho, popijając obficie wodą. Odkryłaś jakiś wyjątkowy przepis z wykorzystaniem naszego Błonnika? Koniecznie podziel się tym z nami poprzez zakładkę Kontakt. Jest wiele sposobów na to, jak łatwo i smacznie przemycić nasz błonnik do codziennych potraw. Pamiętaj! Dla optymalnego efektu błonnik należy popić co najmniej 1 szklanką napoju. Dla wygody naszych konsumentów produkt zamknięty jest w zamykanym, szczelnym opakowaniu, które gwarantuje świeżość produktu na długi czas oraz pozwala zachować wspaniały jabłkowy aromat. Przyczyny nieprawidłowego funkcjonowania jelit: - niewłaściwa dieta – zbyt duże ilości białego pieczywa, mięsa, nabiału i zbyt małe ilości warzyw owoców, - spożywanie żywności wysoko przetworzonej, która zawiera znikome ilości błonnika pokarmowego, - niewystarczająca ilość spożywanych płynów - brak aktywności fizycznej, - stres, pośpiech - stosowanie używek. Skutki niewłaściwego odżywiania: - problemy z przemianą materii (zaparcia, wzdęcia, uczucie przepełnienia), - otyłość, - wysoki poziom cholesterolu. Podstawowe właściwości błonnika - wspomaga prawidłowe funkcjonowanie jelit. - żywność o wysokiej zawartości błonnika zapewnia uczucie sytości na dłużej, dzięki czemu łatwiej ograniczyć podjadanie, co pomaga utrzymać prawidłową masę ciała. - pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu

Błonniki

torebka foliowa 80g

opakowanie zbiorcze 12x80g

Ciekawostki

Jaka jest rola magnezu w organizmie i gdzie występuje go najwięcej? Magnez obok wapnia i fosforu jest jednym z głównych składników budulcowych kości i zębów. Pełni wiele ważnych funkcji w organizmie np. wpływa korzystnie na pracę układu nerwowego, warunkuje prawidłowe skurcze mięśni, wspomaga prawidłową pracę serca.
Najwięcej magnezu występuje w: czekoladzie, kakao, orzechach, migdałach, kaszach, soi.
Jeśli nie spożywamy zbyt dużo w/w produktów warto sięgnąć po suplementy diety. Obecny rynek ma w swojej ofercie szeroką gamę produktów z magnezem zarówno w postaci tabletek do połykania jak i tabletek do rozpuszczania w wodzie.

Nowość

Wafle serca pomarańczowe

Wafelki serca z nadzieniem pomarańczowym w ciemnej czekoladzie
Opakowanie jednostkowe: 300g