Koktajl Truskawkowy

Składniki:

250 g truskawek
1 szklanka jogurtu naturalnego
½ szklanki mleka
2 łyżeczki błonnika Krüger o smaku truskawkowym
Miód (opcjonalnie)

Wykonanie:

Truskawki, jogurt i mleko łączymy i miksujemy przy pomocy blendera. Dodajemy błonnik. Opcjonalnie dosładzamy koktajl miodem i przelewamy do kubeczków.

Muffinki

Składniki:

Suche:
250 g mąki
¾ szklanki cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka błonnika Krüger

Mokre:
1 szklanka mleka
½ szklanki oleju
2 jajka

Wykonanie:

Składniki suche mieszamy w jednej misce, mokre w drugiej.
Łączymy suche i mokre składniki i kilka razy mieszamy łyżką. Opcjonalnie dodajemy ulubione składniki – orzechy, rodzynki, kakao, wiórki. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki do ¾ wysokości i pieczemy około 20 min w 200°C.
Po upieczeniu i wystygnięciu można udekorować lukrem lub polewą.

Ciasteczka

Składniki:

Kostka masła
250 g cukru
½ kg mąki
4 jaja
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
Otarta skórka z cytryny
Ziarenka z wydrążonej laski wanilii.
2 łyżeczki błonnika Krüger

Wykonanie:

Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy je do lodówki na pół godziny. Następnie wyjmujemy, rozwałkowujemy i wycinamy foremkami ciastka. Ciastka układamy na blasze i wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 10-15 min, aż do uzyskania złotego koloru.
Gdy ostygną możemy udekorować.

Naleśniki z serem, polewą czekoladową i owocami

Składniki:

naleśniki:
2 szkl. mleka
2 jaja
1/2 szkl. cukru (lub mniej)
1/2 szkl. oleju
ok. 2 szklanki mąki

nadzienie:
1/2 kg twarogu
2 żółtka
1/4 szkl. cukru pudru

polewa czekoladowa:
1 kostka masła
1 szklanka cukru
4 łyżki mleka
4 duże łyżeczki kakao (ciemne Krüger)

Wykonanie:

Jaja ucieramy z cukrem i mlekiem, potem dodajemy mąkę, a na końcu olej i odstawiamy na ok. pół godziny. Naleśniki smażymy z obu stron i odkładamy na talerz. Następnie żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy porcjami twaróg, smarujemy naleśniki masą serową i zwijamy w rulon. Składniki polewy podgrzewamy do całkowitego połączenia się. Polewamy każdą porcję i dekorujemy całość ulubionymi owocami.

Pancakes

Składniki:

2 duże jaja
250 ml mleka
3 łyżki oleju
ok. 1,5 szklanki mąki pszennej (może być trochę mniej)
1/3 szklanki cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
3 łyżki ciemnego kakao (Krüger)
1/2 łyżeczki soli

Do dekoracji
Ulubiony Mix FiX Cream, ulubione owoce

Wykonanie:

Wszystkie składniki łączymy i miksujemy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy małe placuszki z obu stron. Gotowe placuszki przekładamy ulubionymi dodatkami.

Nowość

100% naturalna witamina C z acerolą

100% naturalnego wzmocnienia odporności!