Gofry z polewą czekoladową

Składniki

  • łyżeczka ksylitolu Krüger
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • łyżeczka cukru wanilinowego
  • jajko
  • 1/4 szklanki roztopionego masła
  • 3/4 szklanki mleka
$post->post_title

Sposób przygotowania:

Wsypać mąkę do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, cukier wanilinowy i ksylitol. Całość wymieszać, a następnie dodać jajko, masło oraz mleko. Zmiksować na gładką masę i odstawić ciasto na ok. 15 minut. Rozgrzać gofrownicę i piec gofry przez około 3 minuty. Przygotowujemy polewę - w rondelku roztopić masło, dodać do niego czekoladę do picia w proszku i mleko. Wymieszać trzepaczką i nie gotować. Gotowe gofry podawać z ulubionymi owocami i polewą czekoladową.

Wróć