Gofry z polewą czekoladową
Składniki
- łyżeczka ksylitolu Krüger
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- łyżeczka cukru wanilinowego
- jajko
- 1/4 szklanki roztopionego masła
- 3/4 szklanki mleka
Sposób przygotowania:
Wsypać mąkę do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, cukier wanilinowy i ksylitol. Całość wymieszać, a następnie dodać jajko, masło oraz mleko. Zmiksować na gładką masę i odstawić ciasto na ok. 15 minut. Rozgrzać gofrownicę i piec gofry przez około 3 minuty. Przygotowujemy polewę - w rondelku roztopić masło, dodać do niego czekoladę do picia w proszku i mleko. Wymieszać trzepaczką i nie gotować. Gotowe gofry podawać z ulubionymi owocami i polewą czekoladową.