Lody kakaowo-czekoladowe

Składniki

  • 3 łyżki kakao Mix Fix Cao
  • 1 szklanka mleka (3,2%)
  • ⅕ szklanki śmietanki kremówki (36%)
  • 2 tabliczki mlecznej czekolady (2 x 100g)
$post->post_title

Sposób przygotowania:

Mleko podgrzewamy w rondelku (nie gotujemy), następnie odstawiamy. Dodajemy pokruszoną czekoladę oraz kakao Mix Fix Cao i mieszamy (do czasu, aż czekolada się rozpuści). Po przestudzeniu umieszczamy nasz krem w lodówce. Śmietankę ubijamy mikserem na mniejszych obrotach, stopniowo je zwiększając. Dodajemy nasz krem kakaowo-czekoladowy i mieszamy szpatułką. Masę przekładamy do naczynia i odstawiamy do zamrażalnika na ok. 4-5 godz. Lody polecamy jeść z ulubionymi owocami.

Wróć