Owsianka z jabłkami, cynamonem i orzechami

Składniki

  • łyżeczka ksylitolu Krüger
  • 5 łyżek płatków owsianych górskich
  • 200 ml ulubionego mleka roślinnego
  • jabłko (nie obieramy go)
  • łyżka orzechów włoskich
  • łyżka rodzynek
  • szczypta cynamonu
$post->post_title

Sposób przygotowania:

Przełóż płatki owsiane do niewielkiego garnuszka, zalej je mlekiem i gotuj na małym ogniu przez kilka minut. W międzyczasie zetrzyj jabłko na tarce o grubych oczkach. Następnie dodaj je do gotujących się płatków. Dorzuć ksylitol, orzechy, rodzynki oraz cynamon. Owsianka powinna się gotować około 10–12 minut (jeśli wolisz rzadszą, dodaj więcej mleka). Gotową owsiankę przełóż do miseczki. Ozdób kawałkami jabłka oraz orzechami.

Wróć