Sernik waniliowo-kakaowy

Składniki

  • 1 łyżka kakao ciemnego Krüger
  • 3 jajka
  • 250g chudego twarogu
  • 250g twarogu
  • 100g jogurtu naturalnego
  • 100g odżywki białkowej lub mąki
  • kilka kropel aromatu waniliowego/ziarenka z laski wanilii
$post->post_title

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki na warstwę białą (1 jajko, 250g chudego twarogu, 50g jogurtu naturalnego, 50g odżywki białkowej, aromat wanilii) miksujemy, aby wszystko dobrze się połączyło. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. To samo robimy z pozostałymi składnikami przeznaczonymi na masę kakaową i wylewamy na białą warstwę. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Nie otwieramy od razu po wyłączeniu.

Wróć