Walentynkowe praliny

Składniki

  • szklanka ksylitolu Krüger
  • 2 łyżki czekolady do picia 43% kakao Krüger
  • 300g masła orzechowego
  • 60g masła
  • 100g gorzkiej czekolady
  • szczypta soli
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii
$post->post_title

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Czekoladę łamiemy i roztapiamy w kąpieli wodnej.
Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i miksujemy do połączenia i powstania gładkiej masy. Przekładamy do miseczki i wkładamy do lodówki do stężenia (na ok. 12 godzin).
Po tym czasie z masy formujemy kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego. Ponownie schładzamy. Pralinki możemy udekorować w wybrany przez nas sposób, np. polać polewą czekoladową i ozdobić orzeszkami czy kolorową posypką.

Wróć