Czekolada do picia o obniżonej zawartości tłuszczu

  • Składniki:

    Cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (43%), aromat, proszek pomarańczowy (0,2%), naturalny aromat goździkowy. Masa kakaowa min. 40%. Zawartość tłuszczu kakaowego min. 4,3%. Produkt może zawierać mleko.

  • Alergeny:

    Mleko.

  • Średnia wartość odżywcza w 100 g:
    wartość energetyczna 1680 kJ/402 kcal
    tłuszcz 9,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,7 g
    węglowodany 61 g
    w tym cukry 55 g
    błonnik 9,4 g
    białko 13 g
    sól 0,69 g
  • Sposób przygotowania:

    4 łyżeczki (20 g) proszku wsypać do szklanki lub kubka. Dodać 200 ml gorącego mleka o zawartości 2% tłuszczu i dobrze wymieszać.

  • Dostępne opakowania:

    220g.

  • Sposób przechowywania:

    Przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu.

Cukier czy stewia?