Bio cukier kokosowy z pąków kwiatowych palmy kokosowej
-
Składniki:
100% cukier kokosowy uzyskany z pąków kwiatowych palmy kokosowej (gatunek rośliny: Coconus Nucifera).
-
Średnia wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1629 kJ / 389 kcal Tłuszcz 0,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g Węglowodany 94g w tym cukry 91g Błonnik <0,5g Białko 2,0g Sól 0,50g -
Zalecane:
Cukier kokosowy ma lekko karmelowy posmak, dlatego świetnie sprawdza się jako aromatyczny dodatek do kawy i deserów. Można go stosować zarówno i ciepłom jak i na zimno. Sprawdzi się jako składnik ciast i ciasteczek, drinków i koktajli oraz słodkich sosów. W wypiekach stosuje się go tyle samo co białego cukru, ponieważ wykazują równy poziom słodkości. Cukier kokosowy nadaje się do dań pikantnych oraz słodko-kwaśnych o azjatyckim charakterze.
-
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu.
-
Producent:
Krüger Polska Sp. z o.o.
ul. Podstoczysko 42
07-300 Ostrów Mazowiecka