Bio cukier kokosowy z pąków kwiatowych palmy kokosowej

  • Składniki:

    100% cukier kokosowy uzyskany z pąków kwiatowych palmy kokosowej (gatunek rośliny: Coconus Nucifera).

  • Średnia wartość odżywcza w 100 g:
    Wartość energetyczna 1629 kJ / 389 kcal
    Tłuszcz 0,4g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g
    Węglowodany 94g
    w tym cukry 91g
    Błonnik <0,5g
    Białko 2,0g
    Sól 0,50g
  • Zalecane:

    Cukier kokosowy ma lekko karmelowy posmak, dlatego świetnie sprawdza się jako aromatyczny dodatek do kawy i deserów. Można go stosować zarówno i ciepłom jak i na zimno. Sprawdzi się jako składnik ciast i ciasteczek, drinków i koktajli oraz słodkich sosów. W wypiekach stosuje się go tyle samo co białego cukru, ponieważ wykazują równy poziom słodkości. Cukier kokosowy nadaje się do dań pikantnych oraz słodko-kwaśnych o azjatyckim charakterze.

  • Sposób przechowywania:

    Przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu.

  • Producent:

    Krüger Polska Sp. z o.o.
    ul. Podstoczysko 42
    07-300 Ostrów Mazowiecka

Cukier czy stewia?