Budyń w proszku smak śmietankowy

  • Składniki:

    Skrobie, śmietanka w proszku (0,1%) (z mleka), aromat, barwnik: ryboflawiny.

  • Alergeny:

    mleko

  • Średnia wartość odżywcza w 100 g:
    wartość energetyczna 429 kJ/102 kcal
    tłuszcz 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
    węglowodany 17 g
    w tym cukry 11 g
    błonnik <0,5 g
    białko 3,1 g
    sól 0,07 g
  • Sposób przygotowania:

    Z pół litra mleka o zawartości tłuszczu 2% odlać ćwierć szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dwie łyżki cukru (40 g), dobrze wymieszaj. Resztę mleka zagotować (można dodać łyżeczkę masła). Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń.

  • Dostępne opakowania:

    40 g

  • Sposób przechowywania:

    Przechowywać w suchym miejscu.

Cukier czy stewia?