Budyń w proszku smak waniliowy

  • Składniki:

    Skrobie, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami; aromat (zawiera laktozę z mleka), barwniki: karoteny i ryboflawiny.

  • Alergeny:

    mleko

  • Średnia wartość odżywcza w 100 g:
    wartość energetyczna 459 kJ/110 kcal
    tłuszcz 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
    węglowodany 19 g
    w tym cukry 10 g
    błonnik <0,5 g
    białko 3,1 g
    sól 0,11 g
  • Sposób przygotowania:

    Z pół litra mleka o zawartości tłuszczu 2% odlać ćwierć szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dwie łyżki cukru (40 g), dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować (można dodać łyżeczkę masła). Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń.

  • Dostępne opakowania:

    40 g

  • Sposób przechowywania:

    Przechowywać w suchym miejscu.

Cukier czy stewia?