Erytrytol substancja słodząca pochodzenia roślinnego

  • Składniki:

    100% substancja słodząca – erytrytol.

  • Średnia wartość odżywcza w 100 g:
    Wartość energetyczna 0kJ / 0 kcal
    Tłuszcz 0,0g
    w tym kwasy tłuszczowe 0,0g
    Węglowodany 99.8g
    w tym cukry 0,0g
    w tym poliole 99.8g
    Błonnik 0,0g
    Białko 0,0g
    Sól 0,0g
  • Zalecane:

    Erytrytol to zamiennik cukru, który możemy stosować do słodzenia, do wypieków, do deserów. Do 3-go roku życia ze względu na niedojrzałość układu trawiennego nie należy podawać erytrytolu dzieciom. Zaleca się maksymalnie spożycie do 4 łyżeczek dziennie (10g). Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Erytrytol jest polecany osobom, które chcą ograniczyć cukier w diecie.

  • Sposób przechowywania:

    Przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu.

  • Producent:

    Krüger Polska Sp. z o.o.
    ul. Podstoczysko 42
    07-300 Ostrów Mazowiecka

Cukier czy stewia?