Napój kakaowy instant

  • Składniki:

    Cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (16,5%), glukoza, emulgator – lecytyny, węglan wapnia, aromat, witamina C, niacyna, witamina E, kwas pantotenowy, witamina B6, ryboflawina, tiamina, kwas foliowy, biotyna, witamina B12. Produkt może zawierać mleko.

  • Alergeny:

    Mleko.

  • Średnia wartość odżywcza w 100 g:
    wartość energetyczna 1612 kJ/381 kcal
    tłuszcz 2,2g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1g
    węglowodany 84g
    w tym cukry 81g
    białko 3,9g
    sól 0,01g
    witamina E 11 mg
    witamina C 60 mg
    tiamina 0,82 mg
    ryboflawina 1,05 mg
    niacyna 12 mg
    witamina B6 1,05 mg
    kwas foliowy 200 µg
    witamina B12 1,87 µg
    biotyna 37,5 µg
    kwas pantotenowy 4,9 mg
    wapń 290 mg
  • Sposób przygotowania:

    Wsypać 6 pełnych łyżeczek produktu (20g) do szklanki, zalać 200 ml gorącego lub zimnego mleka ( o zawartości tłuszczu 2%). Zamieszać i napój kakaowy gotowy.

  • Dostępne opakowania:

    150g, 250g, 375g, 400g.

  • Sposób przechowywania:

    Przechowywać w suchym miejscu.

Cukier czy stewia?