Domowe brownie

Składniki

  • 3/4 szklanki czekolady do picia Krüger
  • 2 łyżki erytrytolu Krüger
  • 1/4 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki musu jabłkowego
  • jajko
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 3/4 szklanki mleka roślinnego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
$post->post_title

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. W tym czasie zmiel płatki owsiane tak, aby miały konsystencję mąki. Następnie wymieszaj składniki: powstałą mąkę owsianą, czekoladę do picia oraz klasyczną mąkę. W drugim naczyniu połącz ze sobą mus jabłkowy, jajko, erytrytol, ekstrakt waniliowy oraz mleko roślinne, dodaj suche składniki i wymieszaj całość. W rondelku na małym ogniu rozpuść olej kokosowy. Połącz przygotowane ciasto z roztopionym olejem kokosowym i wylej na blachę.
Piecz 20-30 minut w temperaturze 180 stopni. Po schłodzeniu posyp czekoladą do picia i pokrój.

Wróć