Domowe brownie
Składniki
- 3/4 szklanki czekolady do picia Krüger
- 2 łyżki erytrytolu Krüger
- 1/4 szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki musu jabłkowego
- jajko
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 3/4 szklanki mleka roślinnego
- 2 łyżki oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. W tym czasie zmiel płatki owsiane tak, aby miały konsystencję mąki. Następnie wymieszaj składniki: powstałą mąkę owsianą, czekoladę do picia oraz klasyczną mąkę. W drugim naczyniu połącz ze sobą mus jabłkowy, jajko, erytrytol, ekstrakt waniliowy oraz mleko roślinne, dodaj suche składniki i wymieszaj całość. W rondelku na małym ogniu rozpuść olej kokosowy. Połącz przygotowane ciasto z roztopionym olejem kokosowym i wylej na blachę.
Piecz 20-30 minut w temperaturze 180 stopni. Po schłodzeniu posyp czekoladą do picia i pokrój.