Pierniczki z dodatkiem cukru kokosowego
Składniki
- łyżka cukru kokosowego Krüger
- łyżka Kakao Familijnego Krüger
- 2,5 szklanki mąki owsianej
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki masła orzechowego
- jajko
- 2 łyżki przyprawy do piernika
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody oczyszczonej
Sposób przygotowania:
Miód i olej kokosowy rozpuść w garnuszku, następnie połącz z pozostałymi składnikami i zagnieć ciasto. Posyp deskę odrobiną mąki owsianej i podziel ciasto na 4 równe części. Każdą z nich rozwałkuj na grubość około 5 mm i powycinaj ciasteczka (możesz użyć do tego szklanki albo foremek). Pierniczki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut. Kiedy pierniczki się lekko zarumienią, wyjmij je z piekarnika. Gotowe ciasteczka można udekorować w dowolny sposób.