Pierniczki z dodatkiem cukru kokosowego

Składniki

  • łyżka cukru kokosowego Krüger
  • łyżka Kakao Familijnego Krüger
  • 2,5 szklanki mąki owsianej
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • jajko
  • 2 łyżki przyprawy do piernika
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody oczyszczonej
$post->post_title

Sposób przygotowania:

Miód i olej kokosowy rozpuść w garnuszku, następnie połącz z pozostałymi składnikami i zagnieć ciasto. Posyp deskę odrobiną mąki owsianej i podziel ciasto na 4 równe części. Każdą z nich rozwałkuj na grubość około 5 mm i powycinaj ciasteczka (możesz użyć do tego szklanki albo foremek). Pierniczki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut. Kiedy pierniczki się lekko zarumienią, wyjmij je z piekarnika. Gotowe ciasteczka można udekorować w dowolny sposób.

Wróć