Sernik kakaowy bez pieczenia

Składniki

  • 700g sera kremowego, śmietankowego
  • 200g kakao ciemnego Krüger
  • 250 ml śmietanki kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • ½ szklanki gorącej wody
  • 150g kruchych ciastek
$post->post_title

Sposób przygotowania:

Żelatynę łączymy z gorącą wodą i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Ser miksujemy, następnie dodajemy kakao ciemne Krüger. Miksujemy na średnich obrotach i wlewamy ostudzoną żelatynę. Kremówkę ubijamy na sztywną masę, pod koniec dodajemy przesiany cukier puder. Następnie dodajemy do masy serowej i bardzo delikatnie łączymy (aby sernik był jak najbardziej puszysty). Kruche ciastka układamy na dno foremki. Delikatnie przekładamy masę serową i wstawiamy na minimum kilka godzin do lodówki. Przed podaniem możemy polać czekoladą.

Wróć