Budyń
smak śmietankowy

40 g

Pyszna przekąska o kremowej konsystencji, doskonały dodatek do kremów i serników.

Sprawdź

Budyń w proszku smak śmietankowy

  • Składniki:

    Skrobie, śmietanka w proszku (0,1%) (z mleka), aromat, barwnik: ryboflawiny.

  • Alergeny:

    mleko

  • Średnia wartość odżywcza w 100 g:
    wartość energetyczna 429 kJ/102 kcal
    tłuszcz 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
    węglowodany 17 g
    w tym cukry 11 g
    błonnik <0,5 g
    białko 3,1 g
    sól 0,07 g
  • Sposób przygotowania:

    Z pół litra mleka o zawartości tłuszczu 2% odlać ćwierć szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dwie łyżki cukru (40 g), dobrze wymieszaj. Resztę mleka zagotować (można dodać łyżeczkę masła). Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń.

  • Dostępne opakowania:

    40 g

  • Sposób przechowywania:

    Przechowywać w suchym miejscu.

Budyń
smak waniliowy

40 g

Doskonały, waniliowy smak, który uwielbia każdy.

Sprawdź

Budyń w proszku smak waniliowy

  • Składniki:

    Skrobie, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami; aromat (zawiera laktozę z mleka), barwniki: karoteny i ryboflawiny.

  • Alergeny:

    mleko

  • Średnia wartość odżywcza w 100 g:
    wartość energetyczna 459 kJ/110 kcal
    tłuszcz 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
    węglowodany 19 g
    w tym cukry 10 g
    błonnik <0,5 g
    białko 3,1 g
    sól 0,11 g
  • Sposób przygotowania:

    Z pół litra mleka o zawartości tłuszczu 2% odlać ćwierć szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dwie łyżki cukru (40 g), dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować (można dodać łyżeczkę masła). Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń.

  • Dostępne opakowania:

    40 g

  • Sposób przechowywania:

    Przechowywać w suchym miejscu.

Budyń
smak czekoladowy

40 g

Dla każdego, kto uwielbia głęboki, czekoladowy smak.

Sprawdź

Budyń w proszku smak czekoladowy

  • Składniki:

    Skrobie, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (19%), czekolada w proszku (0,2%); naturalny aromat . Może zawierać mleko.

  • Alergeny:

    mleko

  • Średnia wartość odżywcza w 100 g:
    wartość energetyczna 419 kJ/99 kcal
    tłuszcz 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
    węglowodany 17 g
    w tym cukry 12 g
    błonnik 0,5 g
    białko 3,3 g
    sól 0,08 g
  • Sposób przygotowania:

    Z pół litra mleka o zawartości tłuszczu 2% odlać ćwierć szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dwie łyżki cukru (40 g), dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować (można dodać łyżeczkę masła). Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń.

  • Dostępne opakowania:

    40 g

  • Sposób przechowywania:

    Przechowywać w suchym miejscu.