Kakao instant
-
Składniki:
cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (min. 25%), cukier trzcinowy (7%), węglan wapnia, emulgator: lecytyny, aromat, cynamon mielony, witamina D, witamina C, witamina B6.
-
Alergeny:
Brak.
-
Średnia wartość odżywcza w 100g
wartość energetyczna 1613 kJ/382 kcal tłuszcz 3,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0g węglowodany 77g w tym cukry 72g białko 6,1g sól 0,01g witamina D 2,5µg witamina C 30 mg witamina B 0,35 mg wapń 290 mg -
Sposób przygotowania:
Wsypać 3 pełne łyżeczki (15g) produktu do szklanki, zalać gorącym lub zimnym mlekiem o zawartości tłuszczu 2% (200 ml), zamieszać i napój gotowy.
-
Dostępne opakowania:
250g
-
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu.