Pierniczki z błonnikiem

Składniki

  • 80 dag mąki
  • 50 dag miodu
  • 15 dag cukru pudru
  • 2 jajka
  • 20 dag masła
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 40g przyprawy do piernika
  • 2 łyżeczki błonnika Krüger
$post->post_title

Sposób przygotowania:

Masło wraz z miodem rozpuszczamy w garnku i zostawiamy do ostygnięcia.
Mąkę mieszamy z sodą, cukrem pudrem i przyprawą do piernika. Do wymieszanych produktów dodajemy jajka i powoli mieszamy, dolewając masło z miodem.
Całość mieszamy do czasu aż ciasto zrobi się gęste. Po zagnieceniu wałkujemy na cienkie placki i wycinamy pierniczki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około 8 minut w 180 stopniach. Dekorujemy wedle uznania.

Wróć